1,5l talpos, 24×8cm želė žiedo forma, geltona
Žiedo forma puikiai tiks gaminti želė tortus, tinginius, šaltieną, paštetą, ar tortą, kurio nereikia kepti.
Štai vienas iš receptų - turėsite įspūdingą ir skanų deserto šedevrą.
Desertas tiesiog tirpsta burnoje.
Karališkai gardus, šokoladinis kavos musas ( putėsiai)
400ml grietinėlės ( gali būti augalinė, jei gaminsite vegan.)
3 a.š. želatinos / agar agar ( žiūrėkite pagal gamintojo rekomendacijas gaunamam skysčio kiekiui)
100 ml. puodelis kavos ( stipresnės)
Saldiklio- pagal skonį
50 gr. šokolado drožlių ( galima plytelę sutarkuoti burokine tarka arba bulvių skustuku)
Želatiną brinkinti kavoje, vėliau ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neužvirti. Agar- Agar reikės užvirti kartu su kava ir pavirti pagal gamintojo rekomendaciją.
Grietinėlę išplakti su stevija saldikliu. Po truputį supilti kavą su želatina.
Žiedo formą patepti aliejumi, berti kelis šaukštus šokolado drožlių.
Šokolado drožles užkloti kaviniais grietinėlės putėsiais ( 2 pirštų storio sliuoksnis), vėl berti šokolado drožles, jas paslėpti putėsiais.
Žiedo formą uždengti dangčiu, pastatyti šaltai bent 3-4 valandoms.
Patiekiant pabarstyti šokolado drožlėmis.
Skanaus.